Friday, April 4, 2014

FAVA



fava 1


     Fava genellikle meze olarak bilinip yenilse de, vegan beslenenler için baklagiller çok önemli olunca bizim evde taze bakladan yapılanı da, kuru bakladan yapılanı da sık tüketilenler arasında yer alıyor.Kış mevsimi bitmeden kuru bakladan fava yapmak isterseniz,
Malzemeler:


  • 500 gr kuru bakla 

  • 2 adet kuru soğan 

  • 1 adet orta boy patates 

  • 1 adet havuç 

  • 2-3 diş sarımsak 

  • 1 demet dereotu 

  • 1 çay bardağı zeytinyağı 

  • 1 adet limonun suyu

  • 1 tatlı kaşığı tuz 

  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 

  • 1 çay kaşığı karabiber 

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 

Yapılışı:


  • Kuru baklalar ayıklanır,yıkanır,akşamdan ıslatılır.

  • Patates, havuç ve kuru soğan soyulup küp küp doğranır.

  • Derin bir tencereye,üzerini bir iki parmak geçecek kadar sıcak su ile konulur.

  • 30-40 dakika suyunu çekene kadar, üzerinde oluşan köpükler alınarak pişirilir.

  • Blender ile pürüzsüz olana kadar parçalanır.

  • Zeytinyağı, şeker, sarımsak, tuz, baharatlar, limon suyu ve ince kıyılmış dereotu eklenir.

  • Bütün malzemeler karıştırılır.

  • Yayvan bir tepsiye dökülerek, favanın üzeri düzeltilir.

  • Oda sıcaklığına gelince,buzdolabında bir iki saat bekletilir.

  • Katılaşan fava dilimlenip, kesilir.

  • İstenirse,üzerine zeytinyağlı limonsuyu gezdirilip,dereotu ile süslenir.



fava 2














No comments:

Post a Comment