TEREYAĞLI ,ŞEKERLİ KURABİYE ( İSKOÇ KURABİYESİ ) |
Her şey sizler için :)
İşte böyle alengirli tariflerden biri de uzunca bir zamandır taslakta yayına alınmak için bekleyip duruyor.ilk yaptığımda İnstagram'da paylaşmıştım ve tarifini isteyen çok kişi olmuştu ama dedim ya böyle tarifleri en az iki kere deniyorum yoksa içim rahat etmiyor diye.Önce ikinci deneme için beklettim,ardından düzenleyip ayrıntılı bir tarif yazayım diye derken bayağı bir zaman geçti üzerinden.Gün bugündür dedim ve bu gece (dün gece) yazmaya başladım.
Kurabiyeye gelince, az malzemeden oluşan,şekil itibari ile kurabiyeden biraz farklı görünen ama oldukça leziz bir kurabiye.Biz çok beğendik,denerseniz eminim sizlerde beğeneceksiniz,mutlaka deneyin,tadın derim.
Hepimize mutlu ,huzurlu haftalar...
Diğer Kurabiye tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.
TEREYAĞLI ,ŞEKERLİ KURABİYE ( İSKOÇ KURABİYESİ ) |
8-10 kişilik
MALZEMELER
150 gr tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
4 tepeleme yemek kaşığı toz şeker (75 gr )
8-9 tepeleme yemek kaşığı elenmiş un (175 gr )
3 tepeleme yemek kaşığı mısır unu (50 gr )
kalıbı yağlamak için:
yumuşak tereyağı
üzerine serpmek için:
toz şeker
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kelepçeli kalıbın tabanına ve yan duvarlarının yarısına kadar yumuşak tereyağı sürün.Tabanına yağlı kağıt yerleştirin ve kalıbın çemberini kapatın,yanlardaki yağlı kağıdın fazlalıklarını bir makas yardımı ile kesin.Yumuşak tereyağı ve toz şekeri derin bir kaseye alın ,mikserle rengi açılana ve kabarana dek çırpın.Elenmiş unu ve mısır ununu yağlı karışıma ekleyin,tahta bir kaşık yardımı ile alttan üste doğru karıştırın.Unu iyice yedirdiğinizde karıştırmayı bırakın.Sert,kolayca ufalanan bir hamur elde edeceksiniz kurabiyenin özelliği bu olduğu için endişelenmeyin.
Hazırladığınız hamuru çemberli kalıba alın,ellerinizle eşit bir şekilde incelterek ve bastırarak kalıba yayın,üzerini düzleyin.Hamurun üzerinde keskin bir bıçakla 8 dilim çizin,üzerine bir çatal yardımı ile delikler açın.Hamuru streç film ile hava almayacak şekilde kapatın ve buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar soğumaya bırakın.Yeteri kadar dinlenen ve soğuyan hamuru önceden ısıtılmış 150-160 dereceli fırının orta bölümünde yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin.Fırından aldığınız kurabiyenin üzerindeki dilim çizgilerinin üzerinden tekrar geçin.Sıcakken üzerine ince bir tabaka toz şeker serpin.
Soğuduktan sonra üzerindeki çizgilerden kesip servis edebilirsiniz.
Not : Kurabiye özelliği gereği kesinlikle kızarmamalı,hafif renginin dönmesi gerekiyor,tıpkı un kurabiyesi ya da benzeri kurabiyeler de olduğu gibi.Eğer pişirme süresinin başlarında ya da ortasında kahverengileşmeye başlarsa üzerini alimünyum folyo ile kapatıp pişirme işlemine bu şekilde devam etmelisiniz.
... Dinlendikçe daha lezzetli ve daha kıyır kıyır olacağı için,soğuduktan sonra en az birkaç saat hava almayan bir kapta dinlendirmenizi tavsiye ederim.Hatta ertesi gün daha lezzetli olacaktır.
... Orjinal tarifinde gram üzerine verilen tarifi ben sizler için kaşık ölçüsü ile ayarlamaya çalıştım.Ancak evinizde mutfak tartınız var ise gr. hesabı ile yapmanızı öneririm.
TEREYAĞLI ,ŞEKERLİ KURABİYE ( İSKOÇ KURABİYESİ ) |
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
No comments:
Post a Comment